Backgammon

2 artikel(en)

Backgammon, in luxe uitvoeringen. Backgammon wordt gezien als een van de oudste borstelen ter wereld en de wortels van het spel liggen vele mogelijk duizenden jaren terug in de Soterische cultuur in Mesopetanie, het hedendaagse Irak en Iran. Doel van het spel is de 15 stenen in tegenovergestelde richting van je tegenstander, naar de andere kant te brengen. Het spel is inmiddels wereldberoemd, en is gebaseerd op inzicht, tactiek en het denkvermogen van de speler.
  • Olijfboomhouten Backgammon Set
    Oogverblindend mooie backgammon set. Handgemaakt in Griekenland, uit prachtig olijfboom houten delen. Het speelbord is uit olijfboomhout, met esdoorn met walnoothouten speelpunten in het bord. Door de unieke houten structuur is elk bord als geen ander. Zeer gedetailleerd afgewerkt, is dit een compleet bord voor de verwende speler, of als decoratief object. Vouw het bord dubbel en u heeft een prachtige kist om het spel in op te bergen. U ontvangt bij de set: - Vouwbare Olijboomhouten speelset/kist, met 24 speelpunten - Maatvoering open bord: 47,5 x 60 x 3.8 cm - Dichtgeklapte bord maatvoering: 47x5 x 60 x 7,5 cm - 30x 36mm doorsnee speelstukken, in lichte en donkere uitvoering - 4x 12 mm dobbelstenen (2 rode, 2 witte) - 1x 16 mm verdubbelaar Zakje om de stukken in op te bergen Gewicht van de set: 4 kg.
    € 299,00
  • Walnoot houten Exclusieve Backgammon Set
    Deze prachtige walnoot houten backgammon set is subliem tot in het details. Handgemaakt, uit de beste materialen, en een prachtige afwerking door het gladde, mooie walpoothout. De inleg , het speelbord is uit walnoot hout. Samen met de markeringen van esdoornhout en walnoot hout, maakt deze handgemaakte set in Griekenland zijn exclusieviteit waar. De mooie opbergkist fungeert opengeklapt als speelveld. De 2 koperen sluitingen zorgen voor veilig opbergen, en ook de buitenkant van de kist laat het prachtige walnoot-patroon zien. De olijfboom houten speelstukken maken de set prachtig af. U ontvangt bij deze set: - Maatvoering opengeklapt bord: 47,5 x 60 x 3.75 cm - Maatvoering gesloten bord: 47,5 x 60 x 7,5 cm - Gewicht van de set: 4 kg. - 30x 36 mm doosrsnee speelstukken, uit olijfboomhout - 4x 12 mm dobbelstenen ( 2x rood, 2x wit) - 1x 16 mm verdubbelaar dobbelsteen Zakje om de stukken in op te bergen.
    € 299,00